Półkolonie zimowe

Za nami kolejna odsłona Półkolonii z biblioteką. Zimowy wypoczynek rozpoczął się 10 lutego, a wraz z nim warsztaty kulinarne, prowadzone przez Anię Stelmarczyk-Matraj.
Scroll

Za nami kolejna odsłona Półkolonii z biblioteką. Zimowy wypoczynek rozpoczął się 10 lutego, a wraz z nim warsztaty kulinarne, prowadzone przez  Anię Stelmarczyk-Matraj. Kuchnia moich przodków – przepisy pełne wspomnień to cykl warsztatów, podczas których uczestnicy Półkolonii zapoznali się ze smakami dzieciństwa, nie tylko swoich rodziców, babć i dziadków. Podczas warsztatów odtworzyliśmy dania tradycyjnej kuchni wołowskiej oraz dokonaliśmy ich współczesnych dekonstrukcji. W menu, pojawiły się zarówno dania obiadowe jak i słodkie poczęstunki. Efektem końcowym projektu będzie książka kucharska. W programie Półkolonii nie zabrakło: warsztatów tanecznych,  warsztatów twórczo-artystycznych prowadzonych przez Małgosię Szulc, projekcji filmowych wyświetlanych w Dziale Multimedialnym, terenowych gier miejskich prowadzonych przez Karolinę Ogińską i Kasię Dąbrowską,  zabaw karnawałowych oraz tajników papierowego teatru KAMISHIBAI, w którego świat wprowadziła Pani Renata Rzeźniczek. Całodniową opiekę nad dziećmi sprawowała Ola Łebek (turnus I ) i Ola Borzyńska (turnus II), a nad całością wypoczynku czuwał kierownik – Tomasz Pamin. Zdjęcia dokumentujące nasze półkolonie wykonane zostały przez Gosię i Karolinę.

No items found.
Informacja turystyczna

to miejsce, w którym rozpoczyna się przygoda ze zwiedzaniem naszego miasta…

dowiedz się więcej